Помощ Помощ


Как да настроя пощенския си клиент?


Можете да използвате различни пощенски клиенти (като Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook и др.), за да изпращате и получавате писма през Вашата пощенска кутия, създадена в Контролния панел на хостинг акаунта Ви в СПЕЙС.БГ.

Информация за настройките на входоящи и изходящи сървъри за електронна пощеа (POP3, IMAP и SMTP) е включена в писмото изпратено Ви, при активирането на хостинг услугата.

  • Сървър (SMTP, POP3 и IMAP): s1.space.bg
  • Потребителско име: Вашият пълен e-mail адрес заедно с домейна,например user@example.com
  • Парола: паролата, която сте задали за съответната пощенска кутия през Контролния панел на СПЕЙС.БГ (Секция „E-mail“).

Портове за различните протоколи:

  • Портът за POP3 (входяща поща) е 110 (995, ако използвате POP3 със сигурна SSL връзка)
  • Портът за IMAP (входяща поща) е 143 (993 за IMAP през SSL)
  • Портът за SMTP (изходяща поща) е 25 (465, ако използвате SMTP през SSL)

За изпращане на поща (SMTP):
За да можете да използвате сървъра за изпращане на поща на СПЕЙС.БГ, трябва задължително да активирате настройката „My outgoing server (SMTP) requires authentication“(точният текст може да бъде различен за различните версии на MS Outlook) и отново да въведете пълния e-mail адрес (user@example.com) и паролата, въведена през Kонтролния панел. Силно препоръчително е да използвате сигурна (SSL) връзка към SMTP сървъра.

За получавате на поща (POP3, IMAP):
Отново е силно препоръчително да използвате сигурна (SSL) връзка към сървъра. Ако пазите съобщенията си върху сървъра, т.е. не ги триете от сървъра веднага щом бъдат изтеглени от пощенския Ви клиент върху Вашия компютър, също така е препоръчително да използвате IMAP, а не POP3, като начин за свързване със сървъра, за да получите по-добра синхронизация между кутията Ви на сървъра и във Вашия клиент, особено ако използвате пощенската си кутия на повече от едно място (през повече от един клиент).

 Add to Favourites Добави в любими    Print this Article Отпечатай тази статия

Web MAIL? (Прегледана: 1241)